blog-post image

Ako na jesennú výzdobu domova?

Jeseň je ročné obdobie, kedy zo stromov opadáva lístie a teplota začína klesať. Je to tiež skvelý čas vyzdobiť svoj domov v jesennom štýle. V tomto príspevku vám dám pár tipov, ako na to. Jedným z najlepších spôsobov, ako si doma navodiť jesennú náladu, je použitie doplnkov v jesenných farbách. Oranžová, červená a žltá sú skvelé farby na jesennú dekoráciu. Tieto farby môžete použiť vo všetkom, od vankúšov a prehozov až po závesy a koberce.

Vybrat jesenné dekorácie »

Ako vyzdobiť svoj domov v jesennom štýle?

Jesenné obdobie je skvelý čas na to, aby ste zútulnili svoj domov a vytvorili v ňom teplo a príjemnú atmosféru. Existuje množstvo rôznych spôsobov, ako si môžete vyzdobiť svoj domov v jesennom štýle. Tu je niekoľko nápadov, ako začať:

  • Sviečky sú vždy skvelým spôsobom, ako vytvoriť vrelú a príjemnú atmosféru v každej miestnosti. Na jeseň zvoľte sviečky s vôňou ako tekvicové korenie, škorica alebo jablkový koláč.
  • Veniec je klasická jesenná dekorácia, ktorú je možné zavesiť na domové dvere alebo do domu. Môžete si buď kúpiť vopred vyrobený veniec, alebo si vyrobiť vlastný pomocou falošných listov, bobúľ a ďalších jesenných listov.
  • Tekvica sú synonymom jesene a sú skvelými dekoráciami vo vnútri aj mimo vášho domova. Môžete ich vyrezať do jack-o'-lucerny, použiť ich ako vázy alebo svietniky alebo ich jednoducho vystaviť tak, ako sú.
  • Ďalším skvelým spôsobom, ako ozdobiť jeseň, je nastaviť behúne, prestieranie a obrúsky s jesennou tématikou. Jesenný nádych môžete do svojej kuchyne dodať aj tým, že zavesíte nejaké utierky na riad s jesennou tématikou.
  • Vymeňte svoje ľahké letné prikrývky a prikrývky za teplejšie.
  • Váza naplnená jesenným lístím je jednoduchý spôsob, ako preniesť vonku dovnútra.
  • Veniec vyrobený z jesenného lístia je perfektný spôsob, ako privítať hostí u vás doma.

Ak sa budete riadiť týmito tipmi, budete na dobrej ceste k vytvoreniu dokonalej jesennej atmosféry u vás doma.

Tip na sviečky s jasennou tématikou:

LED sviečka Clara, výška 10 cm, súprava dvoch

Obr.: LED sviečka Clara, výška 10 cm, súprava dvoch

Aké jesenné bytové doplnky sú tento rok trendy?

Jesenné bytové doplnky sú tento rok predovšetkým o vytvorení teplého a príjemného priestoru. Myslite na útulné prikrývky, vonné sviečky a potlače inšpirované jeseňou. Tu sú niektoré z najobľúbenejších jesenných bytových doplnkov, ktoré vám pomôžu začať:

Útulné prehozy: Útulné prehozy sú nutnosťou každého jesenného domova. Dodávajú extra vrstvu tepla a môžu byť použité ako dekorácia aj funkčné kúsky. Vyberte si prikrývky v bohatých jesenných farbách, ako je vínová, zlatá alebo olivovo zelená.

Vonné sviečky: Vonné sviečky sú ďalším skvelým spôsobom, ako vytvoriť teplú a príjemnú atmosféru u vás doma. Jesenné vonné sviečky obvykle obsahujú tóny škorice, muškátového orieška alebo tekvice.

Obliečky na vankúše inšpirované jeseňou: Obliečky na vankúše jeseňou sú skvelým spôsobom, ako pridať do vášho domova nádych jesene. Hľadajte obliečky s lístím, tekvicou alebo inými jesennými motívmi.

To sú len niektoré z mnohých tohtoročných jesenných bytových doplnkov. Začlenením niektorých alebo všetkých týchto kúskov do vášho domova môžete vytvoriť priestor, ktorý je štýlový a útulný. Takže nakupujte a užívajte si jesennú sezónu.

Tip na obliečky s jasennou tématikou:

Obliečka na vankúš Minimalist Cushion Covers Fezmo, 45 x 45 cm

Obr.: Obliečka na vankúš Minimalist Cushion Covers Fezmo, 45 x 45 cm

Ako vybrať jesennú dekoráciu v domácnosti podľa miestností v dome?

Jeseň je nádherné ročné obdobie. Listy menia farbu, vzduch sa ochladzuje a vo vzduchu je cítiť útulnosť. Je ideálny čas začať premýšľať o jesennej výzdobe domova. Ale kde začať? Existuje toľko možností pre jesennú domácu výzdobu, môže to byť ohromujúca.

Ak máte obývaciu izbu, ktorá má veľa prirodzeného svetla, jeseň je ideálny čas, aby ste vyzdvihli bohaté, teplé farby, ako je červená, oranžová a žltá. Tieto farby pomôžu vytvoriť útulnú a príjemnú atmosféru vo vašej obývačke.

Ak je vaša kuchyňa srdcom vášho domova, jeseň je ideálny čas na to, aby ste ju ozdobili jesennými farbami a motívmi. Premýšľajte o pridaní obrusu alebo behúňa s jesennou tematikou na váš kuchynský stôl. Môžete tiež pridať nejaké jesenné lístie na kuchynské dosky alebo parapety.

Vaša spálňa by mala byť útočiskom relaxácie, takže jeseň je ideálny čas vyzdobiť ju upokojujúcimi, neutrálnymi farbami, ako je smotanová, biela a svetlo modrá. Môžete tiež pridať nejaké útulné prikrývky a vankúše, aby to bolo extra príjemné.

Chodby a vchody sú často prvé miesta, ktoré hostia uvidia, keď prídu k vám domov, takže sa chcete uistiť, že urobia dobrý dojem. Skvelý spôsob, ako to dosiahnuť, je pridať nejaké vence alebo girlandy s jesennou tématikou. Môžete tiež pridať niekoľko sviečok s jesennou vôňou, aby ste svojich hostí naozaj vrelo privítali.

Kúpeľne môže jesenná dekorácia dodať punc luxusu. Pridajte uteráky alebo kúpeľňové predložky s jesennou tématikou. Môžete tiež pridať vonnú sviečku alebo difuzér, aby ste svojej kúpeľni dodali útulnú jesennú atmosféru.

To je len pár nápadov, ako začať s jesenným zdobením vášho domova. Nezabudnite sa s ním pobaviť a vytvoriť si vlastný! Jeseň je ideálny čas zútulniť svoj domov a vytvoriť si z neho pocit vlastnej osobnej oázy.

Tip na svietiace vetve jasenných listů:

Svietiace Vetvy Jesenné lístie, 2 ks

Obr.: Svietiace Vetvy Jesenné lístie, 2 ks

Ako si vyrobiť domácu jesennú dekoráciu?

Ak hľadáte spôsob, ako svojmu domovu dodať jesenný šmrnc, prečo neskúsiť vyrobiť domáce dekorácie? Je to jednoduchšie, než si myslíte, a nakoniec získate niečo jedinečné, na čo môžete byť hrdí. Navyše je to skvelý spôsob, ako sa dostať do jesennej nálady!

Tu je niekoľko nápadov, ako začať:

Listové girlandy: Nazbierajte nejaké listy zo svojho dvorku (alebo kdekoľvek, kde ich nájdete!) a prevlečte ich niťou alebo špagátom. Môžete ich zavesiť dovnútra alebo von – budú vyzerať skvele v oboch smeroch.

Vence s jesennou tématikou: Toto je ďalší jednoduchá dekorácia – všetko, čo potrebujete, je ramienko, nejaké umelé listy a stuhu. Jednoducho ohnite ramienko do kruhu, pripevnite listy a potom pridajte stuhu, aby ste to dokončili.

Tekvicové stredy: Uchopte niekoľko malých tekvíc a naaranžujte ich na jedálenský stôl alebo kuchynskú linku. Pridajte nejaké obrúsky a taniere s jesennou tematikou a máte hotovo!

Ako vyrobiť jesenný veniec na dvere?

Ak hľadáte spôsob, ako dodať svojmu domovu nádych jesene, prečo si neurobiť veniec na dvere? Vence na dvere sú skvelým spôsobom, ako privítať hostí a predviesť svoj jesenný štýl zdobenia. Navyše je pomerne ľahké ich vyrobiť! Tu je návod krok za krokom, ako vyrobiť jesenný veniec na dvere.

Najprv si zhromaždite zásoby. Budete potrebovať nejaké umelé listy (tie nájdete vo väčšine remeselných obchodov), kvetinový drôt, nožnice a horúce lepidlo. Akonáhle budete mať všetky svoje materiály, je čas začať!

Začnite odrezávaním stoniek z umelých kvetin. Uľahčíte si tak neskoršiu prácu s nimi. Ďalej vezmite malý zväzok listov a pripevnite ich ku kvetinovému drôtu pomocou horúceho lepidla. Pokračujte v tom, kým nebudete mať plný veniec s jesennou tematikou.

Akonáhle bude váš veniec hotový, zaveste ho na vaše predné dvere, aby ho všetci videli. S niekoľkými jednoduchými zásobami a trochou času si ľahko vyrobíte jesenný veniec na dvere, ktorý dodá vášmu domovu sezónny šmrnc. Takže buďte kreatívni a vyskúšajte to! Kto vie, možno vás to bude baviť natoľko, že si budete chcieť vyrobiť jeden na každé ročné obdobie.

Vybrat jesenné dekorácie »

Záver blogu

Jesenné dekorácie do domácnosti sú perfektným spôsobom, ako privítať jesennú sezónu. Existuje toľko kreatívnych a krásnych spôsobov, ako vyzdobiť svoj domov na jeseň, a môže byť ľahké nechať sa zahltiť rozhodovaním, akým smerom sa vydať. Takže či už hľadáte pár jednoduchých jesenných dotykov alebo sa chcete naplno premeniť na jesennú premenu, dúfame, že ste tu našli inšpiráciu. Veselé zdobenie.

Podobné články

Ako si zútulniť domov?

Rozmýšľate nad tým, že sa vám váš domov nezdá dosť útulný? Chceli by ste si ho zútulniť, ale neviete ako na to? V tomto článku sa dozviete pár tipov, čo by ste mohli u vás doma urobiť inak.

Dosť často sa stáva, že sú domácnosti buď p...

Záclony, žalúzie, nebo rolety?

Máte pocit, že vášmu interiéru niečo chýba? Že máte okná prázdne a zároveň, že miestnosti sú celodenne až veľmi osvetlené? V lete sa snažíte neprepúšťať svetlo a teplo dovnútra, v zime zase naopak von. Zaobstarajte si jeden z tieniacich ...

Tipy ako zabaliť vianočné darčeky

Štedrý deň sa blíži, darčeky sa množia a vy ich možno ešte len začínate baliť. Balenie darčekov je pre niekoho nočnou morou, niekto tu zase necháva voľnú uzdu svojej fantázii a kreativite. Máte už tip, ako tento rok darčeky budete bali...

​​Tipy na jarnú výzdobu

Napokon to začína vyzerať ako na jar! Počasie sa otepľuje, kvety kvitnú a všetko sa začína prebúdzať k životu. Toto je ideálne obdobie roku, kedy môžete oživiť výzdobu vášho domova a dať vášmu obytnému priestoru nový vzhľad. Tu je niek...

Fukinsei, alebo chaosom k rovnováhe

Fukinsei (不均勢), čiže „nerovnováha“ je japonské slovo používané v umení na opis konkrétnej estetiky. To možno nájsť v obrazoch, kaligrafii, a dokonca aj záhradníctve. Fukinsei je o vytváraní chaosu prostredníctvom nerovnováhy a nedokonal...

Lapače snov: dekorácia alebo cesta k lepšiemu spánku?

Lapače snov sú indiánske artefakty s duchovným účelom. Funkciou lapača snov je chrániť spiaceho pred zlými snami a umožniť filtrovanie iba dobrých snov. Lapače snov sú obvykle vyrobené z vŕbových prútie a kože, uprostred visí sieť z prír...

Ako zútulniť terasu?

Pokiaľ máte to šťastie, že máte doma terasu, potom ju budete chcieť maximálne využiť a vybaviť ju štýlovým sedením. Altánok je perfektný spôsob, ako pridať nejakú štruktúru na vašu terasu, a existuje mnoho rôznych štýlov, z ktorých si môž...