blog-post image

Ako si zútulniť domov?

Rozmýšľate nad tým, že sa vám váš domov nezdá dosť útulný? Chceli by ste si ho zútulniť, ale neviete ako na to? V tomto článku sa dozviete pár tipov, čo by ste mohli u vás doma urobiť inak.

Dosť často sa stáva, že sú domácnosti buď plné zbytočných vecí alebo naopak až veľmi prázdne. Čím ďalej častejšie ľudia majú túžbu si domácnosť zútulňovať a uvedomujú si, že práve domov vám dáva miesto, kde relaxujete, odpočívate alebo trávite čas s rodinou, preto je potrebné, aby ste sa na takom mieste cítili čo najlepšie.

Rôznorodé steny

Jeden z tipov ako čiastočne zútulniť váš domov je vylepšiť vaše steny. Máte jednofarebné, alebo biele steny, bez obrázkov či vzorov? Je čas to zmeniť.

Obrazy prírody

Obrazy krásnej prírody a zvierat domovu dodávajú nádych útulňa. Reprezentujú čistotu, relax, život. Obrazy prírody môžu byť rôzne farebné a dajú sa priamo ladiť s vašim interiérom. K šedému interiéru sa hodia obrazy s lesnou prírodou, do svetlého interiéru zase farebné kvety.

Obrazy s rôznymi textami

Obrazy s motivačnými texty, alebo texty vyjadrujúce váš život alebo životné moto, dodajú vášmu interiéru doslova trochu z vás.

Vzory na stenách

Biele alebo jednofarebné steny? Preč s nimi, existujú rôzne tapety alebo nálepky na steny, ktoré stenu zmenia úplne v niečo iné. Čisto biele steny často pôsobí chladne a prázdno, preto je super je niečím oživiť.

Vybrat dekoraciu na stenu »

Kvety

Nič neoživí domácnosť lepšie ako živé kvety. Rôzne paprade, alebo iné nenáročné rastliny na pestovanie, ako napr. kaktusy, sukulenty a pod. Zároveň na stole a na parapetoch kvety tiež vyzerajú skvele a pokiaľ nemáte priestor sa o ne starať, nepokazíte nič ani tými umelými.

Fotky 

Vašu domácnosť vám určite ohromne spríjemnia a zútulnia fotky s vašou rodinou, fotky s vašimi zážitkami alebo momenty, na ktoré radi spomínate. Pri každom pohľade vám vykúzlia úsmev na tvári a domovu dodajú naozaj osobitý nádych.

Textílie

Deky – deky na gauči, prikrývky na posteli… tie naozaj dodajú pocit útulňa, pocit tepla a relaxu.

Vankúšiky – množstvo vankúšikov rôznych vzorov v posteli aj na gauči sú tiež skvelým prvkom na zútulnenie domova.

Koberčeky – koberčeky pod konferenčným stolíkom, jedálenským stolom, pri posteli alebo v predsieni pocitovo otepľujú miestnosti a zároveň svojimi farbami, či tvarom úplne menia celú miestnosť na niečo iné.

Sviečky – sviečky v miestnosti sú jedným z najdôležitejších prvkov útulné domácnosti. Sviečky vyjadrujú teplo, lásku, romantickosť a pokoj.

Osvetlenie – dostatočné osvetlenie, veľké lustre a veľa bodoviek tiež plní dôležitú funkciu pre vytvorenie útulnej atmosféry v dome. Lampy pri kresiel či pohoviek, svetielka nad posteľou alebo inde dodajú domovu úplne iný nádych

Závesy – závesy plnia v domácnosti nielen funkciu zatienenia okien proti slnku, ale aj funkciu okrasnú. Závesy ako vzorované, alebo jednofarebné, zladené k zvyšku vášho interiéru budú skvelou čerešničkou na torte, pri zútulňovaní domova.

Vybrať deku, koberec, vankúšik »

Svetlo 

 

Sviečkysviečky v miestnosti sú jedným z najdôležitejších prvkov útulnej domácnosti. Sviečky vyjadrujú teplo, lásku, romantickosť a pokoj.

Osvetlenie – dostatočné osvetlenie, veľké lustre a množstvo bodoviek tiež plnia dôležitú funkciu na vytvorenie útulnej atmosféry v dome. Lampy u kresiel či pohoviek, svetielka nad posteľou či inde dodajú domovu úplne iný nádych.

Vybrať svietidlá »

Záverečné zhrnutie

Na záver si to zhrnieme. Na zútulnenie domova budete potrebovať: ideálne osvetlenie, lampy a sviečky, ďalej nesmiete zabúdať na fotky, obrazy či farebné múry. Dôležitým prvkom sú aj koberce, závesy, vankúšiky a deky. A pre najlepší efekt dopĺňajte domácnosť o kvety.

TOP produkty z kategórie Dekorácie

Podobné články

Záclony, žalúzie, nebo rolety?

Máte pocit, že vášmu interiéru niečo chýba? Že máte okná prázdne a zároveň, že miestnosti sú celodenne až veľmi osvetlené? V lete sa snažíte neprepúšťať svetlo a teplo dovnútra, v zime zase naopak von. Zaobstarajte si jeden z tieniacich ...

Tipy ako zabaliť vianočné darčeky

Štedrý deň sa blíži, darčeky sa množia a vy ich možno ešte len začínate baliť. Balenie darčekov je pre niekoho nočnou morou, niekto tu zase necháva voľnú uzdu svojej fantázii a kreativite. Máte už tip, ako tento rok darčeky budete bali...

​​Tipy na jarnú výzdobu

Napokon to začína vyzerať ako na jar! Počasie sa otepľuje, kvety kvitnú a všetko sa začína prebúdzať k životu. Toto je ideálne obdobie roku, kedy môžete oživiť výzdobu vášho domova a dať vášmu obytnému priestoru nový vzhľad. Tu je niek...

Fukinsei, alebo chaosom k rovnováhe

Fukinsei (不均勢), čiže „nerovnováha“ je japonské slovo používané v umení na opis konkrétnej estetiky. To možno nájsť v obrazoch, kaligrafii, a dokonca aj záhradníctve. Fukinsei je o vytváraní chaosu prostredníctvom nerovnováhy a nedokonal...

Lapače snov: dekorácia alebo cesta k lepšiemu spánku?

Lapače snov sú indiánske artefakty s duchovným účelom. Funkciou lapača snov je chrániť spiaceho pred zlými snami a umožniť filtrovanie iba dobrých snov. Lapače snov sú obvykle vyrobené z vŕbových prútie a kože, uprostred visí sieť z prír...

Ako zútulniť terasu?

Pokiaľ máte to šťastie, že máte doma terasu, potom ju budete chcieť maximálne využiť a vybaviť ju štýlovým sedením. Altánok je perfektný spôsob, ako pridať nejakú štruktúru na vašu terasu, a existuje mnoho rôznych štýlov, z ktorých si môž...

Ako na jesennú výzdobu domova?

Jeseň je ročné obdobie, kedy zo stromov opadáva lístie a teplota začína klesať. Je to tiež skvelý čas vyzdobiť svoj domov v jesennom štýle. V tomto príspevku vám dám pár tipov, ako na to. Jedným z najlepších spôsobov, ako si doma navodiť j...