blog-post image

Ako zútulniť terasu?

Pokiaľ máte to šťastie, že máte doma terasu, potom ju budete chcieť maximálne využiť a vybaviť ju štýlovým sedením. Altánok je perfektný spôsob, ako pridať nejakú štruktúru na vašu terasu, a existuje mnoho rôznych štýlov, z ktorých si môžete vybrať.

Svoj altánok môžete štýlovo zladiť so zvyškom záhrady alebo ísť do niečoho úplne iného. Nech už si vyberiete čokoľvek, uistite sa, že vybavenie je pohodlné a štýlové. V tomto článku vám dáme pár tipov, ako štylizovať posedenie na terase. Terasové posedenia sú skvelým spôsobom, ako si užiť vonku v pohodlí a štýle. S trochou plánovania môžu byť perfektným miestom pre zábavu alebo jednoducho len relaxáciu a vychutnanie si scenérie.

Nábytok a usporiadanie sú dve dôležité úvahy pri vytváraní terasového posedenia. Zohľadnením týchto faktorov môžete vytvoriť vonkajší priestor, ktorý je krásny aj funkčný. Posedenie na terase je skvelé miesto, kde sa môžete schádzať s priateľmi, rodinou alebo si len užiť chvíľu osamote vonku. Pri starostlivom plánovaní sa môžu stať vašou vlastnou osobnou oázou.

Vybrať dekorácie »

Aké štýly vybavenia v altánku môžete využiť?

Pri plánovaní terasového posedenia je dôležité vybrať správny nábytok a vybavenie, ktoré bude ladiť so štýlom vášho domova. Pri výbere terasového nábytku si môžete vybrať z rôznych štýlov. Vyberať môžete zo súčasného, ​​tradičného alebo dokonca vidieckeho terasového nábytku. Je dôležité vybrať nábytok, ktorý doplní celkový vzhľad vášho domova.

Pokiaľ máte dom v modernom štýle, možno budete chcieť zvážiť nákup moderného nábytku na terasu. Tento typ nábytku je obvykle vyrobený z hliníka alebo nerezovej ocele. Je tiež dôležité vybrať vankúše a podsedáky, ktoré sú vyrobené z tkaniny odolnej voči poveternostným vplyvom. Súčasný terasový nábytok je často elegantný a má jednoduchý dizajn.

Ak máte domov v tradičnejšom štýle, možno budete chcieť kúpiť nábytok na terasu, ktorý je vyrobený z dreva. Drevený terasový nábytok je možné namoriť alebo nalakovať, aby zodpovedal exteriéru vášho domova. Je dôležité vybrať vankúše a sedáky, ktoré sú vyrobené z tkaniny odolnej voči poveternostným vplyvom. Tradičný terasový nábytok má často zložitejšie vzory ako súčasný terasový nábytok.

Ak máte dom vo vidieckom štýle, možno budete chcieť zvážiť nákup nábytku na terasu, ktorý je vyrobený z prútia alebo ratanu. Tento typ terasového nábytku má typicky svetlú farbu a pôsobí rustikálne. Je dôležité vybrať vankúše a sedáky, ktoré sú vyrobené z tkaniny odolnej voči poveternostným vplyvom. Terasový nábytok vo vidieckom štýle má často vyrezávané kvetinové vzory alebo motívy.

Bez ohľadu na to, aký štýl terasového nábytku zvolíte, je dôležité vybrať nábytok a vybavenie, ktoré bude odolné a dlho vydrží. Chcete sa tiež uistiť, že vybraný nábytok a vybavenie je možné ľahko čistiť a udržiavať. Výberom správneho terasového nábytku pre váš domov môžete vytvoriť krásny a príjemný vonkajší obytný priestor.

Aké doplnky dodajú záhradnému posedeniu kúzlo a romantický nádych?

Jedným zo spôsobov, ako dodať vášmu posedeniu na terase kúzlo a romantiku, sú sviečky. Sviečky zoženiete v najrôznejších tvaroch, veľkostiach a farbách. Môžu byť parfémované aj neparfumované. Môžete ich dokonca zaobstarať v držiakoch, ktoré ich zabraňujú prefúknutiu vetrom.

Vankúše sú ďalším skvelým spôsobom, ako urobiť vašu terasu lákavejšou. Prichádzajú v širokej škále farieb a vzorov. Môžete ich tiež nájsť v rôznych materiáloch, ako je bavlna, zamat alebo dokonca kožušina. Hoďte na svoj terasový nábytok pár vankúšov a budete sa určite cítiť uvoľnenejšie.

Pokiaľ si naozaj chcete zútulniť terasu, zvážte pridanie deky alebo dvoch. To je obzvlášť príjemné, ak žijete v chladnejšej klíme. Môžete nájsť prikrývky vyrobené zo všetkých druhov materiálov, ako je vlna, bavlna alebo dokonca fleece. Vyberte si farbu alebo vzor, ​​ktorý máte radi, a zababušte sa pod neho s dobrou knihou.

Ak chcete svojej terase dodať iskru, zvážte umiestnenie svetiel. Zoženiete ich vo všetkých možných tvaroch a veľkostiach. Sú tiež k dispozícii v solárnych aj batériových variantoch. Navyše sú relatívne lacné a ľahko sa skladajú.

Pre bohémsky vzhľad zvážte pridanie lapača snov. Lapače snov prichádzajú v najrôznejších veľkostiach a štýloch. Sú tiež relatívne lacné a ľahko nájsť.

Pokiaľ chcete na terase trochu viac súkromia, zvážte zavesenie závesov. Nájdete ich vo všetkých druhoch materiálov, ako je bavlna, ľan alebo dokonca zamat. Vyberte si farbu alebo vzor, ​​ktorý sa vám páči, a užite si súkromie.

V neposlednom rade nezabudnite na kvety. Kvety dodajú každému priestoru okamžité kúzlo a romantiku. Prichádzajú aj v širokej škále farieb a štýlov. Takže či už chcete niečo jasné a veselé alebo niečo tlmenejšie, určite nájdete to, čo hľadáte.

Tip na štylové obliečky na vankúše:

Obliečka na vankúš s prímesou bavlny Minimalist Cushion Covers Liandnse, 45 × 45 cm

Obr.: Obliečka na vankúš s prímesou bavlny Minimalist Cushion Covers Liandnse, 45 × 45 cm

Čo sa do altánku rozhodne nehodí?

Pred konečným rozhodnutím je dôležité vedieť, čo sa na vaše terasové posedenie rozhodne nehodí. Existuje niekoľko vecí, ktoré by ste mali mať na pamäti, keď sa rozhodujete, čo umiestniť na terasu na posedenie.

V prvom rade by sa na vašu terasu nemalo umiestňovať nič, čo by mohlo byť potenciálne považované za nebezpečné. To zahŕňa veci ako ostré predmety alebo čokoľvek, čo by mohlo spadnúť a niekoho zraniť. Okrem toho sa budete chcieť vyvarovať umiestnenia čohokoľvek na posedenie na terase, čo by mohlo priťahovať škodcov. To znamená držať mimo oblasti jedlo a pitie, rovnako ako čokoľvek iné, čo by mohlo priťahovať hmyz alebo iné zvieratá.

Nakoniec sa budete chcieť uistiť, že všetko, čo vložíte do priestoru na posedenie na terase, je pevne zaistené. To je obzvlášť dôležité, ak žijete v oblasti, kde sú často silné vetry. Ak sa budete riadiť týmito jednoduchými pokynmi, môžete zabezpečiť, že vaše posedenie na terase bude bezpečné a príjemné pre všetkých zúčastnených.

Vybrať dekorácie »

Ako premeniť obyčajné záhradné posedenie na relaxačnú zónu?

Terasy je možné nájsť na najrôznejších miestach. Môže to byť malá, intímna terasa zo spálne alebo obývacej izby alebo veľká terasa s výhľadom do záhrady alebo na panorama mesta. Bez ohľadu na veľkosť alebo umiestnenie poskytujú terasy skvelé príležitosti, ako si užiť vonku bez toho, aby ste sa museli odvážiť príliš ďaleko od domova.

Ak chcete vytvoriť vlastnú terasu na posedenie, začnite tým, že na svojom dvore nájdete voľné miesto, ktoré je dostatočne veľké, aby sa tam zmestil váš nábytok a rastliny. Ak máte terasu alebo balkon, môžete ju ľahko premeniť na príjemnú terasu pridaním kvetov v kvetináčoch a vonkajšieho nábytku. Pokiaľ nemáte žiadne existujúce konštrukcie, zvážte vybudovanie pergoly, aby ste vymedzili priestor a poskytli nejaký tieň. Akonáhle máte terasu nastavenú, je čas začať zdobiť!

Pokiaľ chcete mať veci jednoduché, vyberte si nábytok v neutrálnych farbách, ako je biela alebo šedá. Potom môžete pridať farebné prvky s vankúšmi, prikrývkami a vázami naplnenými čerstvými kvetmi. Pokiaľ sa chystáte na viac očarujúci vzhľad, zvoľte nábytok s kovovými akcentmi alebo v bohatých tónoch šperkov. Potom doplňte žiarivými lampášmi, zrkadlami a sviečkami, aby ste vytvorili teplý a príjemný priestor.

Bez ohľadu na to, aký je váš štýl, terasové posedenia sú perfektným miestom na relaxáciu a užívanie si vonku. Buďte teda kreatívni a vytvorte si svoj vlastný jedinečný priestor, ktorý si budete užívať po celý rok!

Tip na lucernu:

Lucande Lucande Miluma vonkajšia LED lucerna, 64 cm čierna

Obr.: Lucande Lucande Miluma vonkajšia LED lucerna, 64 cm čierna

Aký nábytok a vybavenie zvoliť na posedenie na terase, aby fungovalo ako relaxačná zóna?

Ak máte terasu, balkón alebo akýkoľvek iný vonkajší priestor, možno budete chcieť zvážiť jeho premenu na terasové posedenie. Môže to byť skvelé miesto na relaxáciu a užívanie si vonku bez toho, aby ste museli opustiť pohodlie svojho domova. Aký nábytok a vybavenie si ale vybrať na posedenie na terase?

Tu je niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti pri výbere nábytku a vybavenia na posedenie na terase:

Pohodlie: Uistite sa, že nábytok, ktorý si vyberiete, je pohodlný. Budete chcieť odpočívať na terase, takže si vyberte stoličky alebo pohovky, do ktorých sa môžete ponoriť. Ak tam plánujete tráviť dlhé hodiny, kúpte si vankúše pre väčšie pohodlie.

Odolnosť voči poveternostným vplyvom: Vzhľadom na to, že vaše terasové posedenie bude vystavené poveternostným vplyvom, mali by ste sa uistiť, že vybraný nábytok a vybavenie odolá teplu, chladu a dažďu. Hľadajte materiály ako prútie alebo teak, ktoré sú vyrobené tak, aby vydržali.

Štýl: Nezabudnite na štýl! Posedenie na terase je rozšírením vášho domova, takže si vyberte nábytok a vybavenie, ktoré zodpovedá celkovej estetike vášho designu.

S ohľadom na tieto veci ste pripravení začať nakupovať nábytok a vybavenie pre vaše posedenie na terase.

Tip na zahradný nábytok:

Súprava záhradného nábytku s konštrukciou z akáciového dreva Ezeis Galupe

Obr.: Súprava záhradného nábytku s konštrukciou z akáciového dreva Ezeis Galupe

Aké záhradné doplnky na sedenie si môžete vyrobiť doma, aby ste mu dodali osobitý vzhľad?

Jedným zo spôsobov, ako dodať vášmu posedeniu na terase osobný dotyk, je ručné šitie niektorých obliečiek na vankúše. Môžete si tiež vyrobiť lapač snov alebo ručne vyrobiť sviečky. Ak sa cítite naozaj ambiciózny, môžete si dokonca upliesť hojdaciu sieť alebo namaľovať obraz, ktorý si zavesíte na stenu. Bez ohľadu na to, čo sa rozhodnete urobiť, pridaním niektorých DIY prvkov sa váš priestor bude cítiť ako doma.

Ďalším skvelým spôsobom, ako si prispôsobiť terasu, je výber nábytku a doplnkov, ktoré odrážajú váš osobný štýl. Pokiaľ máte radi svetlé farby, zvážte, či si stoličky natrieť alebo pridať farebné vankúše. Alebo pokiaľ dávate prednosť rustikálnejšiemu vzhľadu, zvoľte drevený nábytok a dekoračné predmety. Či už si vyberiete akýkoľvek estetický vzhľad, uistite sa, že je to niečo, čo vás robí šťastnými a pohodlnými. Konieckoncov, toto je vaša osobná oáza!

Nakoniec nezabudnite pridať niektoré prvky, vďaka ktorým sa budete cítiť uvoľnene av pohode. Môže to byť čokoľvek od vodného prvku až po nejaké mäkké osvetlenie. Cieľom je vytvoriť priestor, kde si môžete oddýchnuť a relaxovať po dlhom dni. Pridaním osobných dotykov môžete svoju terasu premeniť na dokonalé útočisko. Takže pokračujte a buďte kreatívni – vaša terasa čaká!

Pokiaľ ide o personalizáciu vášho posedenia na terase, existuje nekonečné množstvo možností. Pridaním niektorých DIY prvkov alebo výberom nábytku a doplnkov, ktoré odrážajú váš osobný štýl, môžete vytvoriť priestor, ktorý je skutočne jedinečný a zvláštny. Tak smelo do toho a začnite - vaša terasa čaká!

Návod, ako si doma vyrobiť sviečku proti hmyzu, ktorá je zároveň štýlovým doplnkom

Už vás niekedy uštipol komár, keď ste si skúšali užiť letný večer vonku? To je najhoršie! Nielen, že sa musíte vysporiadať so svrbivými uhryznutiami, ale aj s neustálym bzučením, ktoré vydávajú. Našťastie existuje spôsob, ako s týmito škodcami bojovať a spríjemniť si posedenie na terase. Tým, že si vyrobíte svoje vlastné sviečky odpudzujúce hmyz, môžete komáre udržať na uzde a zároveň dodať štýlový nádych vášmu vonkajšiemu priestoru.

Tu je to, čo budete potrebovať:

  • Citronelový esenciálny olej
  • Včelí vosk
  • Masonská nádoba
  • Sviečkové knôty
  • Drevená špajľa alebo prútik

Najprv roztavte včelí vosk v dvojitom kotle alebo v sklenenej miske umiestnenej v hrnci s vriacou vodou. Akonáhle sa včelí vosk rozpustí, pridajte pár kvapiek citronelového esenciálneho oleja a dobre premiešajte. Potom zmes opatrne nalejte do murárskej nádoby a uistite sa, že hore je dostatok miesta na knôt. Vložte knôt do stredu sviečky a pomocou drevenej špajle alebo prútika ho udržujte na mieste. Pred orezaním knôtu a zapálením nechajte sviečku úplne vychladnúť a stvrdnúť.

Vybrať dekorácie »

Záver blogu

Ak hľadáte terasové posedenie, ktoré má všetko, nehľadajte nič iné ako to, ktoré je v hornej časti zoznamu. S krásnym výhľadom, dostatkom miest na sedenie a množstvom vybavenia je to ideálne miesto na oddych a užívanie si vonku. Ďakujeme za prečítanie a prajeme príjemný deň!

TOP produkty z kategórie Dekorácie

Podobné články

Ako si zútulniť domov?

Rozmýšľate nad tým, že sa vám váš domov nezdá dosť útulný? Chceli by ste si ho zútulniť, ale neviete ako na to? V tomto článku sa dozviete pár tipov, čo by ste mohli u vás doma urobiť inak.

Dosť často sa stáva, že sú domácnosti buď p...

Záclony, žalúzie, nebo rolety?

Máte pocit, že vášmu interiéru niečo chýba? Že máte okná prázdne a zároveň, že miestnosti sú celodenne až veľmi osvetlené? V lete sa snažíte neprepúšťať svetlo a teplo dovnútra, v zime zase naopak von. Zaobstarajte si jeden z tieniacich ...

Tipy ako zabaliť vianočné darčeky

Štedrý deň sa blíži, darčeky sa množia a vy ich možno ešte len začínate baliť. Balenie darčekov je pre niekoho nočnou morou, niekto tu zase necháva voľnú uzdu svojej fantázii a kreativite. Máte už tip, ako tento rok darčeky budete bali...

​​Tipy na jarnú výzdobu

Napokon to začína vyzerať ako na jar! Počasie sa otepľuje, kvety kvitnú a všetko sa začína prebúdzať k životu. Toto je ideálne obdobie roku, kedy môžete oživiť výzdobu vášho domova a dať vášmu obytnému priestoru nový vzhľad. Tu je niek...

Fukinsei, alebo chaosom k rovnováhe

Fukinsei (不均勢), čiže „nerovnováha“ je japonské slovo používané v umení na opis konkrétnej estetiky. To možno nájsť v obrazoch, kaligrafii, a dokonca aj záhradníctve. Fukinsei je o vytváraní chaosu prostredníctvom nerovnováhy a nedokonal...

Lapače snov: dekorácia alebo cesta k lepšiemu spánku?

Lapače snov sú indiánske artefakty s duchovným účelom. Funkciou lapača snov je chrániť spiaceho pred zlými snami a umožniť filtrovanie iba dobrých snov. Lapače snov sú obvykle vyrobené z vŕbových prútie a kože, uprostred visí sieť z prír...

Ako na jesennú výzdobu domova?

Jeseň je ročné obdobie, kedy zo stromov opadáva lístie a teplota začína klesať. Je to tiež skvelý čas vyzdobiť svoj domov v jesennom štýle. V tomto príspevku vám dám pár tipov, ako na to. Jedným z najlepších spôsobov, ako si doma navodiť j...