blog-post image

​​Tipy na jarnú výzdobu

Napokon to začína vyzerať ako na jar! Počasie sa otepľuje, kvety kvitnú a všetko sa začína prebúdzať k životu. Toto je ideálne obdobie roku, kedy môžete oživiť výzdobu vášho domova a dať vášmu obytnému priestoru nový vzhľad. Tu je niekoľko tipov, ako vyzdobiť svoj domov na jar:

Vybrat jarné dekoracie »

1. Pridajte do svojho interiéru nejaké kvety alebo rastliny. Čerstvé kvety a rastliny dokážu miestnosť naozaj rozžiariť a dodať jarnej nálade. Skúste do svojej obývačky pridať niekoľko kvetináčov alebo si na pracovný stôl položte malú rastlinu.

2. Vymeňte zimné dekorácie za dekorácie s jarnou tematikou. Ak máte nejaké sviatočné dekorácie, ktoré vám aktuálne zaberajú miesto, odložte ich a vytiahnite namiesto nich nejaké dekorácie s jarnou tematikou. Veľa zábavných a slávnostných dekorácií nájdete práve v našom porovnávači decorise.sk!

3. Ozdobte svoje okná sezónnymi látkami. Jar je ideálny čas na experimentovanie s ľahkými a vzdušnými látkami, ako je čipka alebo šifón. Prehoďte niekoľko kúskov látky cez okenné rámy, aby ste do svojho domova pridali farbu a štýl.

4. Použite jasné farby na vytvorenie veselej atmosféry. Trocha jasu môže výrazne prispieť k tomu, aby miestnosť pôsobila veselšie a lákavejšie. Skúste do svojho interiéru pridať nejaké pestrofarebné vankúše, koberčeky alebo obrazy, aby váš domov získal nádych farieb.

Tip na obraz s jarnou tématikou:

Obraz Hexagon, 5-Dielna sada

Obr.: Obraz Hexagon, 5-Dielna sada

5. Pridajte nejaký nový nábytok alebo doplnky. Ak vás už vaša súčasná výzdoba domova nudí, prečo nepridať nejaký nový nábytok alebo doplnky? Čerstvý náter na stenách, nová pohovka alebo niekoľko nových dekoratívnych predmetov môže znamenať rozdiel v tom, že váš domov získa nový vzhľad.

6. Ak hľadáte niečo trochu trvalejšie, skúste zmeniť svoje nástenné umenie alebo závesy. Jarné scény ako rozkvitnuté záhrady alebo roztomilé zvieratká sú perfektnou voľbou.

7. Ďalším spôsobom, ako pridať nejaký sezónny vkus, je výmena bežných vankúšov a prikrývok za tie s ľahšou, pružnejšou farebnou paletou.

8. Nezabudnite ani na vonkajšiu stranu vášho domova! Pridajte na verandu alebo predzáhradku pár jarných dekorácií. Zajačikovia, kuriatka a jahňatá sú obľúbenou voľbou.

Tip na velikonočného zajčka:

Keramická veľkonočná dekorácia Ego Dekor Bunny Family

Obr.: Keramická veľkonočná dekorácia Ego Dekor Bunny Family

Najlepšia jarná dekorácia do obývacej izby

Jar je časom nových začiatkov a ako lepšie osláviť sezónu, než ozdobiť svoj domov zábavnou a slávnostnou výzdobou? Či už chcete pridať šmrnc alebo jednoducho chcete, aby vaša obývacia izba pôsobila lákavejšie, existuje množstvo skvelých možností pre jarnú výzdobu. Tu je niekoľko našich obľúbených:

Rastliny v kvetináčoch

Jednou z najlepších vecí na jar je hojnosť čerstvých kvetov a rastlín. Prečo nepriniesť trochu tej prírodnej krásy do svojho domova pridaním niekoľkých rastlín v kvetináčoch? Nielen, že rozžiaria váš priestor, ale môžu pomôcť aj s prečistením vzduchu.

Umelé kvety

Ak hľadáte jednoduchý, ale elegantný spôsob, ako vyzdobiť svoju obývačku na jar, skúste použiť umelé kvety. Tieto umelé kvety nájdete v rôznych farbách a štýloch, takže určite nájdete niečo, čo zodpovedá vášmu vkusu. Navyše sú relatívne cenovo dostupným variantom a sú nenáročné na údržbu.

Tip na umele kvety:

Umelá Rastlina Magnólia, V: 90cm

Obr.: Umelá Rastlina Magnólia, V: 90cm

Výzdoba okien

Ak chcete, aby vaša obývačka na jar okamžite premenila, zvážte zmenu úpravy okien. Záclony, závesy a žalúzie vo svetlých farbách a veselých vzoroch dokážu priestor naozaj rozžiariť. A ak hľadáte ešte dramatickejší efekt, zvážte výmenu existujúcich okenných krytín za nové vyrobené z priesvitných látok.

Prikrývky a vankúše

Jedným z najjednoduchších a najdostupnejších spôsobov, ako aktualizovať vašu obývačku na jar, je pridanie nových prehozov a vankúšov. Tieto doplnky môžu pridať šmrnc alebo jednoducho prispieť k tomu, aby ste sa vo vašej obývačke cítili pohodlne. Navyše, ak vás neskôr omrzí, je ľahké ich vymeniť.

Tip na vanúš s jarnou tématikou:

Obliečka na vankúš Apolena Easter Rabbit, 43 × 43 cm

Obr.: Obliečka na vankúš Apolena Easter Rabbit, 43 × 43 cm

Najlepšia jarná dekorácia do spálne

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako vyzdobiť svoju spálňu na jar. Tu je niekoľko našich obľúbených:

Kvety – Pridanie čerstvých kvetov do vašej spálne je jednoduchý a jednoduchý spôsob, ako presvetliť priestor. Skúste ich naaranžovať do vázy na nočnom stolíku alebo komode.

Rastliny – Ďalším skvelým spôsobom, ako pridať život do vašej spálne, je začlenenie rastlín do výzdoby. Môžu pomôcť vytvoriť priestor prirodzenejší a uvoľnenejší.

Farby – Rozjasnenie stien novým náterom môže dať vašej spálni okamžitú jarnú premenu. Zvážte použitie svetlých, vzdušných farieb, ako je žltá, zelená alebo ružová.

Doplnky – Niekoľko dobre umiestnených doplnkov môže skutočne zmeniť celkový vzhľad vašej spálne. Skúste do priestoru pridať pár nových vankúšov, koberec alebo nejaké závesy.

Textil – Nové farebné obliečky s jarnou tematikou, alebo kvetinový koberec taktiež dodá spálni jarný nádych.

Vybrat jarné dekoracie »

Jarná dekorácia do kúpeľne

Existuje mnoho rôznych jarných dekorácií, ktoré môžete vo svojej kúpeľni použiť. Môžete zavesiť kvety, veľkonočné vajíčka alebo iné dekorácie s jarnou tematikou.

Môžete si tiež kúpiť nový kúpeľňový záves alebo uteráky, ktoré majú jarnú tému. Ak chcete rozžiariť kúpeľňu bez toho, aby ste utratili veľa peňazí, môžete vymaľovať steny alebo upraviť svetlé farby.

Žltá alebo svetlo zelená sú skvelé farby pre jarnú kúpeľňu. Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek cestu, uistite sa, že vaša kúpeľňa bude po dlhej zime pôsobiť ako osviežujúca oáza.

Tip na záves do kúpelny:

Sprchový záves Madre Selva Tierra Bella, 180 x 200 cm

Obr.: Sprchový záves Madre Selva Tierra Bella, 180 x 200 cm

Jarná dekorácia do predsiene

Existuje mnoho rôznych typov jarných dekorácií, ktoré môžete použiť na predsieni vášho domova. Tu sú niektoré z najlepších:

Kvetinový aranžmán

Kvety sú vždy krásnym doplnkom každej miestnosti a sú ideálne najmä na jar. Môžete buď použiť jednoduché aranžmán kvetov vo váze, alebo ísť naplno a vytvoriť ohromujúcu kvetinovú expozíciu.

Veľkonočné vajíčka

Veľkonočné vajíčka sú ďalšou klasickou jarnou dekoráciou. Môžete ich zavesiť zo stropu, umiestniť na police alebo plášte alebo ich použiť na dekoráciu stolov a iných povrchov.

Tip na závesné veĺkonočné vajíčka:

Dekoračné Veľkonočné vajíčka, 3 kusy

Obr.: Dekoračné Veľkonočné vajíčka, 3 kusy

Vence

Vence sú obľúbenou dekoráciou pre všetky ročné obdobia, ale krásne vyzerajú najmä na jar. Môžete si vybrať veniec s kvetmi, vajíčkami alebo inými dekoráciami s jarnou tematikou.

Záclony a úprava okien

Ak chcete zmeniť výzdobu vášho domova na jar, záclony a úprava okien sú skvelým miestom, kde začať. Môžete pridať pestrofarebné závesy alebo zavesiť žalúzie s kvetinovým vzorom a dať svojmu domovu svieži nový vzhľad.

Tip na záclony s jarným nádychom:

Záves s krúžkami Abby

Obr.: Záves s krúžkami Abby

Obľúbené farby pre jarné dekorácie

Ako sa počasie začína otepľovať, je prirodzené, že chcete začať s osviežovaním vášho domova. Ak hľadáte inšpiráciu, pozrite sa na najobľúbenejšie farby na jarné dekorácie.

Niektoré z najobľúbenejších farieb jari zahŕňajú odtiene modrej, zelenej a žltej. Tieto farby je možné použiť rôznymi spôsobmi na rozžiarenie vášho domova. Modrá sa často používa na vytvorenie pocitu pokoja a relaxácie, zatiaľ čo zelená môže byť použitá na vytvorenie pocitu prírody a sviežosti. Žltá je ideálna na vytvorenie slnečnej a veselej atmosféry.

Pokiaľ chcete tento rok na jar pridať do svojho domova nejakú farbu, zvážte použitie jednej alebo viacerých z týchto obľúbených farieb. Môžete ich použiť na steny, závesy, nábytok alebo dokonca ako akcenty vo vašej domácnosti. S týmito farbami môžete vytvoriť teplú a príjemnú atmosféru na jarné obdobie.

Vybrat jarné dekoracie »

Domáce jarné dekorácie, ako na ne

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako si môžete vyrobiť vlastné jarné dekorácie so vášho domova. Môžete si vybrať, či urobíte niečo jednoduché, ako je veniec, alebo niečo zložitejšie, ako je napr. maľba, alebo ušitie obliečky na vankúše s jarnou tematikou. Bez ohľadu na to, čo sa rozhodnete urobiť, existuje niekoľko základných tipov, ktoré by ste mali mať na pamäti.

Prvá vec, ktorú musíte pri výrobe jarných dekorácií zvážiť, je paleta farieb. Všeobecne je jar spojená s jasnými farbami, ako je žltá, zelená a ružová. Môžete však byť kreatívni a použiť aj iné odtiene, pokiaľ navodzujú pocit jari.

Akonáhle si vyberiete farebnú paletu, ďalším krokom je rozhodnutie o materiáloch, ktoré použijete. Väčšina jarných dekorácií zahŕňa kvety, ale môžete použiť aj zeleň, listy, bobule a ďalšie prírodné materiály. Ak používate kvety, nezabudnite si vybrať kvety, ktoré sú v sezóne.

Posledným krokom je zostavenie dekorácie. To možno vykonať rôznymi spôsobmi, v závislosti od typu dekorácie, ktorú vyrábate. Pokiaľ napríklad vyrábate veniec, budete musieť kvety alebo zeleň zviazať drôtom alebo kvetinovou páskou. Pokiaľ vyrábate stredový diel, budete musieť vytvoriť základňu z polystyrénu alebo iného materiálu a potom k nemu pripevniť kvety a ďalšie prvky.

Podľa týchto jednoduchých tipov si môžete vytvoriť krásne jarné dekorácie, ktoré rozžiaria váš domov.

Záver

Jar je skvelým obdobím na osvieženie vášho domova. Tu je niekoľko tipov, ako si vyzdobiť obývaciu izbu, spálňu, kúpeľňu, predsieň a obľúbenými farbami na jarné dekorácie.

Jedným z najlepších spôsobov, ako rozžiariť svoju obývačku na jar, je pridať nejaké farebné dekorácie. Na vytvorenie veselej atmosféry môžete použiť kvety, balóniky alebo fáborky v odtieňoch ružovej, žltej alebo modrej. Ďalšou možnosťou je zavesiť obrázky alebo závesy s kvetinovými vzormi.

Pokiaľ chcete svojej spálni dodať nádych prírody, zvážte použitie rastlín ako dekorácie. Rastliny v kvetináčoch si môžete postaviť na nočný stolík alebo komodu, alebo ich dokonca môžete zavesiť zo stropu. Pokiaľ nemáte veľa miesta pre rastliny, môžete použiť aj sušené kvety alebo listy.

Pre sviežu a jarnú kúpeľňu zvážte použitie pastelových farieb vo vašich dekoráciách. Steny môžete vymaľovať svetlo ružovou alebo modrou farbou alebo použiť biele akcenty s kvetinovými vzormi. Do miestnosti môžete pridať aj nejaké kvitnúce rastliny, ktoré ju naozaj rozjasnia.

Pokiaľ si chcete jar vyzdobiť predsieň, máte k dispozícii veľa možností. Jedným z nápadov je zavesiť obrázky alebo bannery s jarnou tematikou. Ďalšou možnosťou je použiť vence alebo girlandy vyrobené z kvetov, listov alebo bobúľ. Môžete tiež pridať nejaké vankúše alebo koberce s jarnými vzormi.

A napokon, ak hľadáte nejaké nápady, ako vyzdobiť svoj domov jarnými farbami, tu je niekoľko návrhov. Svetloružová a žltá sú skvelé farby pre steny, nábytok a akcenty. Môžete tiež použiť zelenú alebo svetlo modrú na vytvorenie sviežej a pokojnej atmosféry. A nezabudnite na kvety! Dodávajú sa v rôznych farbách, takže si môžete vybrať tie, ktoré dokonale ladia s vašim dekorom.

Pomocou týchto tipov môžete ľahko pridať do svojho domova jarnú náladu. Tak začnite a užite si nádherné jarné obdobie!

Vybrat jarné dekoracie »

TOP produkty z kategórie Dekorácie

Podobné články

Ako si zútulniť domov?

Rozmýšľate nad tým, že sa vám váš domov nezdá dosť útulný? Chceli by ste si ho zútulniť, ale neviete ako na to? V tomto článku sa dozviete pár tipov, čo by ste mohli u vás doma urobiť inak.

Dosť často sa stáva, že sú domácnosti buď p...

Záclony, žalúzie, nebo rolety?

Máte pocit, že vášmu interiéru niečo chýba? Že máte okná prázdne a zároveň, že miestnosti sú celodenne až veľmi osvetlené? V lete sa snažíte neprepúšťať svetlo a teplo dovnútra, v zime zase naopak von. Zaobstarajte si jeden z tieniacich ...

Tipy ako zabaliť vianočné darčeky

Štedrý deň sa blíži, darčeky sa množia a vy ich možno ešte len začínate baliť. Balenie darčekov je pre niekoho nočnou morou, niekto tu zase necháva voľnú uzdu svojej fantázii a kreativite. Máte už tip, ako tento rok darčeky budete bali...

Fukinsei, alebo chaosom k rovnováhe

Fukinsei (不均勢), čiže „nerovnováha“ je japonské slovo používané v umení na opis konkrétnej estetiky. To možno nájsť v obrazoch, kaligrafii, a dokonca aj záhradníctve. Fukinsei je o vytváraní chaosu prostredníctvom nerovnováhy a nedokonal...

Lapače snov: dekorácia alebo cesta k lepšiemu spánku?

Lapače snov sú indiánske artefakty s duchovným účelom. Funkciou lapača snov je chrániť spiaceho pred zlými snami a umožniť filtrovanie iba dobrých snov. Lapače snov sú obvykle vyrobené z vŕbových prútie a kože, uprostred visí sieť z prír...

Ako zútulniť terasu?

Pokiaľ máte to šťastie, že máte doma terasu, potom ju budete chcieť maximálne využiť a vybaviť ju štýlovým sedením. Altánok je perfektný spôsob, ako pridať nejakú štruktúru na vašu terasu, a existuje mnoho rôznych štýlov, z ktorých si môž...

Ako na jesennú výzdobu domova?

Jeseň je ročné obdobie, kedy zo stromov opadáva lístie a teplota začína klesať. Je to tiež skvelý čas vyzdobiť svoj domov v jesennom štýle. V tomto príspevku vám dám pár tipov, ako na to. Jedným z najlepších spôsobov, ako si doma navodiť j...