blog-post image

Tipy na grilovanie, alebo čo vám nesmie chýbať na grilovačke

Letné grilovanie je v plnom prúde a vy si kupujete grilovacie vybavenie, lenže si neviete rady, čo všetko je na takú super grilovačku potrebné? V tomto článkov som zhrnula pár najdôležitejších kúskov, ktoré vám nesmú doma chýbať.

Gril

Gril je tou najzásadnejšou časťou vašej grilovačky. Bez grilu to predsa len nie je ani grilovačka. Samozrejme je tiež dôležitý výber grilu, podľa počtu pozvaných osôb a pod. Pokiaľ si neviete rady, aký gril je vhodný práve pre vás, odporúčam prečítať si článok "Ako vybrať gril".

Prejsť na článok "Ako vybrať gril"»

Nábytok

Záhradný nábytok je ďalšou veľmi zásadnou časťou grilovačky. Dostatok miesta na sedenie je takmer kľúčový. Hostia predsa nebudú pri jedle stáť, alebo čakať, že sa pri stole prestriedajú. Je teda potrebné myslieť na dostatok miesta na sedenie, podľa počtu pozvaných hostí.

Tip na zahradný nábytok:

Záhradná Sada Alexia Masív

Obr.: Záhradná Sada Alexia Masív

Kliešte a veci ku grilu

Nič vám neuľahčí prácu lepšie ako správna a početná výbava na manipuláciu s jedlom.

Tip na grilovacie prislušenstvo:

Súprava 18 kusov grilovacieho náradia v kufríku Cattara Alu

Obr.: Súprava 18 kusov grilovacieho náradia v kufríku Cattara Alu

Taniere a príbory

Nezabudnite prepočítať, či máte dostatok riadu na servírovanie jedla voči počtu osôb a niečo navyše do zásoby. Ak máte málo, nebojte sa využiť plastový alebo jednorazový riad. Prípadne dokúpiť zvlášť ďalšie kusy riadu, ktoré budú slúžiť len na tieto príležitosti.

Tip na levný tanier:

Plytký Tanier Brigitte, Ø: 25cm

Obr.: Plytký Tanier Brigitte, Ø: 25cm

Poháre

Nedostatok pohárov nielen na nealkoholické nápoje, ale aj na miešané drinky alebo panákov vám tiež môže dosť znepríjemniť grilovanie. Preto si dopredu premyslite, či ich máte dostatok, prípadne môžete využiť plastové jednorazové kelímky, plastové kelímky pevné alebo dokúpiť ďalšie sady pohárov.

Tip na sadú pohárov:

Sada 6 pohárov Bocchiere

Obr.: Sada 6 pohárov Bocchiere

Karafa na vodu

Vody v lete nidky nie je dosť a preto sa vám môžu hodiť karafy. Nielen, že do nich pripravíte nealko nápoje, napr. Voda s mätou a citrónom, ale tiež do nich môžete pripravovať alkholické nápoje. Napr. mojito, Aperol pod.

Vybrať karafu »

Odpudzovač hmyzu a moskytiera

Na letných grilovačkách sa sedí predsa len niekedy aj do noci av tej chvíli začína lietať všelijaká háveď a otravovať. Preto sú vyrábané odpudzovače hmyzu, ktoré hmyz buď vyženú, polapia, alebo nepustia k vám ako napríklad moskytiéra.

Tip na ľapač hmyzu:

SENCOR SIK 5000BK Elektrický lapač hmyzu 50003296

Obr.: SENCOR SIK 5000BK Elektrický lapač hmyzu 50003296

Zábava pre deti

Grilovačka nie je len zábavou pre dospelých, ale aj zábavou pre deti. A pokiaľ nie je pre deti zábavná, naopak nebude zábavná pre rodičov. Však to poznáte. Teda je fajn, mať na takej grilovačke k dispozícii niečo, s čím sa deti zabavia. Nech je to záhradný domček, pieskovisko, trampolína, zahradné hojdačky a šmykľavky.

Tip na trampolínu:

NABBI Jumper trampolína 427 cm čierna / modrá

Obr.: NABBI Jumper trampolína 427 cm čierna / modrá

Záverečné zhrnutie

Nezabudnite si pred grilovačkou spočítať počet hostí, ktorý je pre vás kapacitou vybavenia na grilovanie v pohode, alebo naopak, pokiaľ máte veľa hostí a málo vecí na grilovanie k dispozícii, je potrebné vybavenie v správnom množstve dokúpiť. Potom už si len užite grilovačku a leto!

TOP produkty z kategórie Grily a príslušenstvo

Podobné články

Ako vybrať gril

Grilovacia sezóna je tu a vy zvažujete nový gril? Predsa len je to tá najdôležitejšia časť grilovačky, takže si chcete dať záležať na správnom výbere, avšak si neviete rady s tým, ktorý z tých mnohých grilov na výber je najlepšie práve pr...

Ako vybrať gril?

Grily sú skvelý spôsob, ako variť jedlo vonku. Dodávajú sa v mnohých rôznych tvaroch a veľkostiach s rôznymi funkciami. Môže byť ťažké rozhodnúť sa, ktorý gril je pre vás ten pravý, ale my vám pomôžeme! V tomto príspevku na blogu budeme di...