Popis
Mlynček na kávu s váhou, elektrický Aby ste zabezpečili, že rozmanité arómy kávových zŕn zostanú zachované, pomeľte zrná až krátko pred prípravou kávy. Pritom nezáleží na tom, či si Vašu kávu najradšej pripravujete v kanvici s piestom, ako filtrovanú kávu alebo espresso. S týmto elektrickým mlynčekom na kávu môžete stupeň mletia úplne individuálne prispôsobiť Vašej vlastnej chuti. Pomocou integrovanej stupnice nájdete ten správny stupeň mletia pre Vašu metódu prípravy kávy. Kvalitný kužeľový mlecí mechanizmus pritom umožňuje dosiahnuť veľmi jednotný výsledok mletia. Na dávkovanie správneho množstva kávy máte tri možnosti: buď zvolíte požadovaný počet šálok, počet gramov, alebo vyberiete množstvo úplne individuálne prostredníctvom času mletia. Vďaka záchytnej nádobe na espresso, ktorá je súčasťou balenia, môžete zomletú kávu hneď použiť na prípravu v pákovom kávovare. Tip od baristu: S týmto mlynčekom môžete zvoliť ideálny stupeň mletia pre každý spôsob prípravy. Pre kanvicu s piestom sa odporúča hrubší stupeň mletia, espresso s dokonalou penou naproti tomu dosiahnete jemným zomletím. Návod na použitie NASTAVENIE STUPŇA MLETIA: 1. Nastavte požadovaný stupeň mletia postupne od 1 (jemný) po 26 (hrubý) pred tým, ako mlynček naplníte kávovými zrnami. Tak zabránite tomu, že sa jednotlivé kávové zrná v mlynčeku vzpriečia. Nasledujúce hodnoty platia len orientačne: 1 – 6 = jemné mletie; vhodné na prípravu espressa 6 – 16 = stredne jemné mletie; vhodné na prípravu bežnej domácej filtrovanej kávy 16 – 26 = hrubé mletie; vhodné na prípravu v kanviciach s piestom, resp. kanviciach french press MLETIE KÁVY: Aby ste zomleli potrebné množstvo kávy, môžete si vybrať z 3 variantov: podľa počtu šálok podľa hmotnosti (integrovaná váha) manuálne (funkcia časovača) 1. Ak chcete zvoliť množstvo kávy podľa počtu šálok, stlačte tlačidlo MENU, kým sa na displeji nezobrazí symbol šálky a číslo 1. 2. Stlačte tlačidlo +, resp. −, aby ste vybrali požadovaný počet šálok (až po max. 12). 3. Stlačte tlačidlo Štart/Stop, aby ste uviedli mlynček do činnosti. Na displeji sa počas mletia počíta počet šálok. Hneď ako sa mletie ukončí, zaznejú 3 signálne tóny a zobrazí sa počet šálok zomletej kávy. 4. Záchytnú nádobu vyberte z prístroja. Zľahka po nej poklopte, aby sa uvoľnila mletá káva zo stien nádoby a veka. Veko trochu otočte proti smeru hodinových ručičiek a dajte ho dolu. Nasypte mletú kávu do filtra, kávovaru alebo pákového kávovaru. Funkcie: Kužeľový mlecí mechanizmus s odnímateľným lievikom pre lepšie čistenie 26 rôznych stupňov mletia Dávkovanie je možné pomocou výberu počtu šálok, integrovanej váhy alebo zvolením času mletia Odnímateľný zásobník na kávové zrná na cca 400 g zŕn Odnímateľná záchytná nádoba na cca 100 g zomletej kávy Navíjanie kábla v dne LED displej Farba Opláštenie: strieborná/čierna Zásobník na kávové zrná a záchytná nádoba: priehľadná Materiál Nádoba z ušľachtilej ocele Plast Rozmery Š x V x H: cca 14 x 35 x 23 cm Objem Zásobník na kávové zrná: cca 400 g kávových zŕn Záchytná nádoba: cca 100 g mletej kávy Obsah/Príslušenstvo Vrátane štetca na čistenie a záchytnej nádoby na espresso, ktorá sa zmestí do pákového kávovaru Hmotnosť Cca 2 165 g Výkon 160 wattov Technické detaily Rozsah merania váhy: 3 – 100 g Presnosť váhy: +/− 3 g Dĺžka kábla: cca 125 cm Iné upozornenia Jednotlivé časti nie sú vhodné do umývačky riadu! Malá náuka o káve Kvalita kávových zŕn Čerstvosť kávových zŕn je základom neprekonateľného pôžitku z kávy. Z tohto dôvodu používajte vždy čerstvé kávové zrná. Skladovanie kávových zŕn V zásobníku mlynčeka na kávové zrná zostanú zrná niekoľko dní čerstvé. Zásobník však nenaplňte doplna, ale dopĺňajte kávové zrná radšej častejšie, aby nestrácali arómu. Zvyšné kávové zrná skladujte tak, aby si zachovali sviežu arómu: vo vzduchotesnej nádobe, ktorá neprepúšťa svetlo, v chladničke zostanú zrná čerstvé až tri týždne. Dajú sa aj zamraziť a v mrazničke vydržia až tri mesiace. Skladovanie mletej kávy Vždy pomeľte len toľko kávy, koľko potrebujete na prípravu. Mletú kávu neskladujte v záchytnej nádobe dlhšie ako max. 24 hodín. Keď Vám predsa len zvýši zomletá káva, skladujte ju v chlade a suchu vo vzduchotesne uzavretej nádobe. Aký je správny stupeň mletia? Platí zásada: čím jemnejší je stupeň mletia, tým kratší by mal byť kontakt mletej kávy s vodou, resp. naopak: čím hrubší je stupeň mletia, tým dlhší by mal byť čas kontaktu. Preto potrebujú kávovary na espresso veľmi jemne zomletú kávu, kávovary na filtrovanú kávu a ručné filtre stredný stupeň mletia a kanvice s piestom, ako aj kanvice Cold-Brew/Cold-Drip skôr hrubý stupeň mletia. Ak by sa jemne mletá káva dlhšie lúhovala v horúcej vode, ako je to pri príprave kávy v kávovaroch na filtrovanú kávu alebo kanviciach s piestom, káva mala by horkú chuť. Nastavenie správneho stupňa mletia Aby ste zistili vhodný stupeň mletia pre Váš spôsob prípravy kávy, orientujte sa podľa príslušných symbolov na krúžku pre voľbu stupňa mletia a začnite najlepšie so stredným nastavením. Potom prípadne prispôsobte stupne mletia vždy o 1 – 2 stupne, kým nenájdete vyhovujúce nastavenie. Dbajte na to, že okrem vybraného druhu kávy a metódy prípravy sú pre chuť rozhodujúce aj stupeň tvrdosti vody a teplota, s ktorou sa káva pripravuje. Opláštenie: strieborná/čierna unisex Nádoba z ušľachtilej ocele.

Vlastnosti produktu

farba opláštenie: strieborná/čierna
pohlavie unisex
materiál nádoba z ušľachtilej ocele
dostupnosť skladom

Značka Tchibo