blog-post image

Hamaka vs. závesné hojdacie kreslo

Hamaka vs. závesné hojdacie kreslo. Aký je medzi nimi rozdiel? Aj keď sa môžu zdať podobné, medzi týmito dvoma kusmi nábytku sú určité výrazné rozdiely. Hojdacie siete alebo hamaky sú obvykle vyrobené z tkaniny alebo lana a sú zavesené medzi dvoma stromami alebo stĺpikmi.

Závesné hojdacie kreslá naproti tomu visia z jedného bodu a pomocou hojdavého pohybu poskytujú pohodlie a relaxáciu. Tak ktorý je pre vás ten pravý? Poďme sa na obe možnosti pozrieť bližšie.

Čo je hamaka alebo hojdacia sieť?

Hamaka je v podstate posteľ, ktorú môžete kdekoľvek zavesiť. Všetko, čo potrebujete, sú dva stromy alebo stĺpiky na podporu hamaky! Hamaky sú ideálne na zdriemnutie v lenivom popoludní alebo na strávenie noci pod hviezdami.

Na trhu sú k dostaniu najrôznejšie hojdacie siete, od malých prenosných až po veľké rodinné hojdacie siete. Môžete dokonca nájsť hojdacie siete, ktoré sú dodávané so stojanmi, takže nepotrebujete vôbec žiadne stromy! Hojdacie siete sú relatívne lacné a sú skvelým doplnkom každej domácnosti.

Či už hľadáte miesto na oddych vonku alebo alternatívu k tradičnej posteli, zvážte investíciu do hojdacej siete! Nebudete ľutovať.

Vybrať hojdaciú sieť alebo závesné hojdacie kreslo »

Aké sú výhody a nevýhody hojdacích sietí?

Hojdacie siete sú skvelé pre relaxáciu, ale pred nákupom by ste mali zvážiť niekoľko vecí. Tu sú niektoré výhody a nevýhody hojdacích sietí:

Výhody

  • Hojdacie siete sú neuveriteľne pohodlné. Môžete sa v nich hojdať, čítať si, zdriemnuť si v nich alebo sa v nich len tak povaľovať.
  • Sú prenosné a ľahko sa nastavujú. Hojdaciu sieť si môžete zobrať so sebou na kempovanie, na pláž alebo dokonca na dlhé túry.
  • Hojdacie siete sú relatívne lacné

Nevýhody

  • Na zavesenie hojdacej siete potrebujete dva stromy alebo iné pevné predmety. To môže byť v určitých oblastiach problém.
  • Do hojdacej siete môže byť ťažké dostať dovnútra az nej von, najmä ak nie ste príliš flexibilný.
  • Nie sú ideálne do chladného počasia, pretože budete pravdepodobne ležať na chrbte v hojdacej sieti, takže vaša predná strana tela bude vystavená prírodným živlom.

Ako si vybrať hojdaciu sieť?

Hojdacie siete sú skvelým spôsobom, ako relaxovať vonku, ale pred nákupom by ste mali zvážiť niekoľko vecí. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať hojdaciu sieť:

  • Veľkosť hojdacej siete: hojdacie siete sa dodávajú v rôznych veľkostiach, takže si pred nákupom zmerajte vzdialenosť bodov, v ktorých budete chcieť zavesiť.
  • Štýl hojdacej siete: k dispozícii je mnoho rôznych štýlov hojdacích sietí, od tradičných povrazových až po látkové. Vyberte si štýl, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a preferenciám.
  • Nosnosť hojdacej siete: Pred nákupom si nezabudnite skontrolovať nosnosť hojdacej siete, pretože to určí, akú váhu bezpečne unesie.

Tip na hojdacú sieť:

Hojdacia sieť, biela, ATIKA - double

Obr.: Hojdacia sieť, biela, ATIKA - double

Ako zavesiť hojdaciu sieť krok za krokom

Hojdacie siete sú skvelým spôsobom, ako relaxovať vonku. Než sa ale budete môcť zavesiť a užiť si výhľad, musíte vedieť, ako svoju hojdaciu sieť správne zavesiť. Tu je niekoľko tipov, ako na to:

  1. Najprv si vyberte miesto, kam chcete hojdaciu sieť zavesiť. Budete potrebovať dva pevné kotviace body, ktoré sú od seba asi 4,5 m. Akonáhle nájdete perfektné miesto, je čas začať so zavesovaním.
  2. Ak ako kotviace body používate stromy, začnite tým, že okolo každého kmeňa stromu omotáte popruh. Než budete pokračovať, uistite sa, že sú popruhy utiahnuté a zaistené.
  3. Ďalej vezmite jeden koniec svojej hojdacej siete a pripevnite ju k jednému z popruhov pomocou karabíny. Opakujte tento krok na druhej strane.

Vybrať hojdaciú sieť alebo závesné hojdacie kreslo »

Aké typy hojdacích sietí existujú?

Na trhu je k dispozícii mnoho typov hojdacích sietí. Niektoré sú určené na relaxáciu, zatiaľ čo iné sú vhodnejšie na kempovanie alebo turistiku. Tu je rýchly prehľad niektorých najobľúbenejších typov hojdacích sietí:

Relaxačné hojdacie siete – tieto hojdacie siete sú obvykle vyrobené z mäkkých materiálov, ako je bavlna alebo polyester. Sú určené na leňošenie a možno ich použiť vo vnútri aj vonku.

Camping Hammocks – tieto hojdacie siete sú obvykle vyrobené zo silnejších materiálov, ako je nylon alebo plátno. Často majú siete proti komárom a je možné ich zavesiť medzi stromami alebo iné podpery.

Hojdacie siete do batohu – tieto hojdacie siete sú podobné kempingovým hojdacím sieťam, ale sú menšie a ľahšie, takže sa ľahšie nosia na chrbte v batohu.

Bez ohľadu na to, aký typ hojdacej siete si vyberiete, uistite sa, že je pohodlná a dostatočne pevná, aby udržala vašu váhu. Príjemnú relaxáciu!

Ako si vybrať kempingovú hojdaciu sieť

Keď plánujete výlet do kempu, jednou z najdôležitejších vecí je pohodlné miesto na spanie. Spanie na zemi môže byť nepríjemné a môže byť ťažké nájsť rovné miesto. Hojdacie siete ponúkajú skvelé riešenie na kempovanie, pretože sa ľahko inštalujú a poskytujú pohodlné miesto na spanie. Tu je niekoľko vecí, ktoré treba vziať do úvahy pri výbere hojdacej siete pre váš budúci kempovanie.

Veľkosť: Hojdacie siete sa dodávajú v rôznych veľkostiach, preto je dôležité vybrať takú, ktorá vám bude dostatočne veľká. Ak ste vyšší alebo väčší ako priemer, poobzerajte sa po hojdacej sieti, ktorá je extra veľká.

Nosnosť: Ďalšou vecou, ktorú treba zvážiť, je nosnosť hojdacej siete. Ak ste ťažšia osoba, vyberte si hojdaciu sieť s vysokou nosnosťou.

Materiál: Dôležitý je aj materiál hojdacej siete. Hojdacie siete môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, ako je bavlna, nylon alebo polyester. Zvážte, čo pre vás bude najpohodlnejšie a ako ľahko sa čistí.

Cena: Pri výbere hojdacej siete je dôležité zvážiť váš rozpočet.

Hojdacie siete ponúkajú skvelé riešenie na kempovanie, pretože sú pohodlné a ľahko sa inštalujú. Pri výbere hojdacej siete pre budúce kempovanie majte na pamäti tieto veci. S trochou prieskumu určite nájdete ideálnu hojdaciu sieť pre vás.

Tip na kempingovú hojdaciu sieť:

Hojdacia sieť KING CAMP 200x100 cm - fialovo-žltá

Obr.: Hojdacia sieť KING CAMP 200x100 cm - fialovo-žltá

Ako si vybrať hojdaciu sieť do batohu

Pokiaľ ide o turizmus, je potrebné vziať si so sebou množstvo vybavenia. To môže zahŕňať položky ako stan, spací vak, varič a ďalšie. Jednou vecou, ktorá je však často prehliadaná, je hojdacia sieť.

Hojdacie siete sú skvelé pre batohy, pretože sú ľahké a ľahko sa inštalujú. Navyše poskytujú pohodlné miesto na spanie, keď ste v divočine. Existuje niekoľko vecí, ktoré musíte vziať do úvahy pri výbere hojdacej siete.

  1. Najprv sa musíte uistiť, že je pre vás hojdacia sieť dostatočne veľká.
  2. Po druhé, musíte si vybrať hojdaciu sieť, ktorá je vyrobená z odolných materiálov. Posledná vec, ktorú chcete, je, aby sa vaša hojdacia sieť roztrhla, keď sa v nej snažíte spať niekde v divočine.
  3. Po tretie, musíte sa uistiť, že hojdacia sieť má pohodlné prevedenie. To znamená, že by mal mať mäkkú tkaninu a dobrý systém odpruženia.
  4. Po štvrté, musíte si vybrať hojdaciu sieť, ktorú je možné ľahko postaviť. Nechcete tráviť hodiny hľadaním toho, ako zostaviť hojdaciu sieť.

Majte tieto veci na pamäti a budete si istí, že nájdete perfektnú hojdaciu sieť pre vaše ďalšie dobrodružstvo.

Tip na hamaku do teréna:

Merco Ultra 38886

Obr.: Merco Ultra 38886

Čo je závesné hojdacie kreslo?

Závesné hojdacie kreslá sú typom kresla, ktoré sa zavesuje na strop alebo na rám. Obvykle sú vyrobené z dreva alebo kovu a majú sedák a operadlo. Niektoré závesné hojdacie kreslá majú aj podrúčky.

Závesné hojdacie kreslá slúžia na relaxáciu a nájdeme ich v domácnostiach, kanceláriách i verejných priestoroch. Môžu byť použité vo vnútri alebo vonku.

Vnútorné závesné hojdacie kreslá sa často používajú v obývacích izbách, spálňach a detských izbách. Môžu pridať dekoráciu do miestnosti a poskytnúť miesto na oddych. Vonkajšie závesné hojdacie kreslá sa bežne vyskytujú na verandách, palubách a terasách.

Závesné hojdacie kreslá je možné zakúpiť v obchodoch s nábytkom alebo u internetových predajcov. Líšia sa cenou v závislosti na použitých materiáloch, veľkosti stoličky a značke.

Závesné hojdacie kreslá sú skvelým spôsobom, ako relaxovať a užívať si svoje okolie. Môžu byť použité vo vnútri alebo vonku a prichádzajú v rôznych štýloch, aby vyhovovali akémukoľvek priestoru. Či už hľadáte miesto na odpočinok po dlhom dni alebo chcete do svojho domova pridať nejakú dekoráciu, závesné hojdacie kreslo je perfektnou voľbou.

Vybrať hojdaciú sieť alebo závesné hojdacie kreslo »

Aké sú výhody a nevýhody závesného hojdacieho kresla?

Závesné hojdacie kreslá majú veľa výhod. Sú veľmi pohodlné a vyzerajú skvele v každej miestnosti. Môžu byť tiež skvelým doplnkom vášho vonkajšieho bývania. Existujú však niektoré nevýhody, na ktoré by ste si mali byť vedomí pred nákupom.

Jednou z najväčších výhod závesných hojdacích kresiel je, že sú extrémne pohodlné. Poskytujú vynikajúcu podporu chrbta a sú ideálne na relaxáciu po dlhom dni. Okrem toho vyzerajú skvele v každej miestnosti a môžu pridať dotyk elegancie do vášho domova.

Závesné hojdacie kreslá však majú niektoré nevýhody, na ktoré by ste si mali byť vedomí pred nákupom. Jednou z najväčších nevýhod je, že môžu byť pomerne drahé. Navyše môže byť ťažké ich nainštalovať a možno budete musieť najať profesionála, ktorý to urobí za vás. A nakoniec môžu byť nebezpečné, pokiaľ nie sú správne nainštalované, takže sa uistite, že starostlivo dodržujete pokyny na zostavenie konštrukcie.

Pokiaľ hľadáte pohodlný a štýlový doplnok do vášho domova, potom sú závesné hojdacie kreslá skvelou voľbou. Pred nákupom by ste však mali mať na pamäti niekoľko vecí. S trochou prieskumu môžete nájsť perfektnú stoličku pre vaše potreby.

Ako si vybrať závesné hojdacie kreslo?

Závesné hojdacie kreslá sú skvelým spôsobom, ako relaxovať na záhrade, na terase alebo doma. Ako si ale vybrať ten správny? Tu je niekoľko vecí, ktoré treba zvážiť:

Veľkosť: Závesné hojdacie kreslá sa dodávajú vo všetkých rôznych veľkostiach. Budete si chcieť vybrať také, ktoré je pre vás pohodlné a má dostatok priestoru, aby ste sa mohli voľne hojdať.

Nosnosť: Uistite sa, že závesné hojdacie kreslo unesie vašu váhu. Väčšina z nich má hmotnostný limit 100kg alebo viac, ale vždy je najlepšie si to pred nákupom overiť.

Materiál: Závesné hojdacie kreslá sú obvykle vyrobené z prútia, dreva alebo kovu. Zvážte, ktorý materiál sa bude najlepšie hodiť k vášmu nábytku.

Farba: Závesné hojdacie kreslá sa dodávajú v rôznych farbách, takže si môžete vybrať takú, ktorá sa hodí k vášmu štýlu.

Cena: Závesné hojdacie kreslá sa pohybujú v cene od pár stoviek korún do niekoľko tisíc alebo aj viac. Vyberte si to, ktorý vyhovuje vášmu rozpočtu a potrebám.

Tip na závesné hojdacie kreslo:

Závesné kreslo, staroružová, OFRAME

Obr.: Závesné kreslo, staroružová, OFRAME

Kam umiestniť závesné hojdacie kreslo?

Závesné hojdacie kreslo by malo byť umiestnené v miestnosti, kde môžete relaxovať a užívať si výhľad. Mal by byť umiestnený v blízkosti okna, aby ste si mohli užívať prirodzené svetlo a scenérie. Hojdacie kreslo by tiež malo byť umiestnené v miestnosti, ktorá je pohodlná a má upokojujúcu atmosféru. Zároveň tiež majte na pamäti, že závesné kreslo zaberie celkom dosť miesta, takže než si ho zaobstaráte, zvážte, že sa vám zmestí tam kam potrebujete. Myslite aj na celkový vzhľad miestnosti alebo terasy, kde kreslo bude visieť, aby vám ladilo so zvyškom dizajnu.

Tip na zahradné závesné hojdacie kreslo:

Závesné kreslo, medená/hnedá/svetlohnedá, NOLAN

Obr.: Závesné kreslo, medená/hnedá/svetlohnedá, NOLAN

Hojdacie siete vs závesné hojdacie kreslá: Čo je lepšie?

Medzi hojdacími sieťami a závesnými hojdacími kreslami je niekoľko kľúčových rozdielov. Po prvé, hojdacie siete sú navrhnuté tak, aby boli zavesené na dvoch bodoch, zatiaľ čo závesné hojdacie kreslá majú obvykle iba jeden bod zavesenia. To znamená, že hojdacie siete možno zavesiť prakticky kdekoľvek, ak sú k dispozícii dva body na podporu hmotnosti.

Hojdacie siete sú tiež obvykle vyrobené z ľahších materiálov ako závesné hojdacie kreslá, vďaka čomu sú prenosnejšie a ľahšie sa inštalujú.

Ďalším kľúčovým rozdielom medzi hojdacími sieťami a závesnými hojdacími kreslami je spôsob, akým sa hojdajú. Hojdacie siete sa hojdajú zo strany na stranu, zatiaľ čo závesné hojdacie kreslá majú kývavý pohyb dopredu a dozadu. To môže byť dôležité, ak hľadáte relaxačný kus vonkajšieho nábytku, ktorý vám pomôže uvoľniť sa po dlhom dni.

Takže, čo je lepšie? Nakoniec záleží na vašich osobných preferenciách. Ako hojdacie siete, tak závesné hojdacie kreslá ponúkajú svoje vlastné jedinečné výhody, ktoré z nich robia príjemné kusy vonkajšieho nábytku.

Ak hľadáte prenositeľnosť a jednoduché nastavenie, potom môže byť hojdacia sieť lepšou voľbou. Ak hľadáte relaxačný pohyb tam a späť, potom môže byť závesné hojdacie kreslo vašou najlepšou voľbou. Nech už si vyberiete ktorýkoľvek, určite si užijete čas strávený vonku vo svojom novom kuse nábytku!

Vybrať hojdaciú sieť alebo závesné hojdacie kreslo »

Záverečné zhrnutie

Ak hľadáte skvelý doplnok domácnosti alebo záhrady, vďaka ktorému môžete skvele relaxovať, hojdacia sieť alebo závesné hojdacie kreslo je skvelou voľbou. Oboje sa vyrábajú z rôznych materiálov, v rôznych veľkostiach a dizajnoch, takže si každý príde na svoje. Tak na čo čakáte? Neváhajte a vyberte si sieť alebo kreslo práve pre vás.

TOP produkty z kategórie Hojdacie kreslá