blog-post image

Ako vybrať konferenčný stolík?

Konferenčný stolík je súčasťou každej domácnosti a každá domácnosť preferuje inú veľkosť, design aj materiál. Niekto ho má na jeho praktické využitie, niekto zase ako dizajnový doplnok. Ako ale taký konferenčný stolík vybrať, aby sa vám hodil do miestnosti a zároveň mal všetky parametre, ktoré od neho očakávate?

 

Vybrať konferenčný stolík »

Výška stolíka

Výška stolíka je jedným z najzásadnejších parametrov. Pokiaľ si vyberiete veľmi vysoký, ktorý bude vyšší ako sedák vašej sedacej súpravy, nemusí byť pre vás pohodlné, si naň čokoľvek odkladať.

Pokiaľ však bude naopak zase moc malý, bude slúžiť nakoniec len ako operadlo na nohy. Preto sa teda odporúča vyberať konferenčný stolík zhruba vo výške vašej pohovky. Toto ale platí v prípade, kedy si stolík kupujete pred sedačku.

Niekto má rád odkladaciu plochu vedľa sedačky a tam je zase nutné, aby bola výška takmer v rovine s krajom pohovky (operadla na ruky).

Tip na konferenčný stolík hodiaci sa vedľa gauča:

Príručný stolík, prírodná/čierna, NANCER TYP 3

Obr.: Príručný stolík, prírodná/čierna, NANCER TYP 3

Odkladacia plocha stola

Veľkosť odkladacie plochy stola je tiež dosť kľúčovým parametrom. Pokiaľ máte sedačku do tvaru L a vyberiete stolík moc veľký, nemusí vám zostať priestor na nohy pri sedení.

Naopak, ak vyberiete zase veľmi malý, niekto naň jednoducho nedosiahne. Najlepším riešením je vyznačiť si na podlahu pred sedačku veľkosť odkladacej plochy napríklad lepiacou páskou a potom si tento priestor zmerať a podľa toho vyberať. Každá sedačka a každá stolík nezapadnú k sebe.

Tip na konferenčný stolík s veľkou odkladacou plochou:

Set 2 konferenčných stolíkov, dub sonoma/čierna, KASTLER TYP 2

Obr.: Set 2 konferenčných stolíkov, dub sonoma/čierna, KASTLER TYP 2

Úložný priestor konferenčného stolíka

Niektoré konferenčné stolíky majú možnosť úložného priestoru navyše. Niektoré majú šuplíky, niektoré zase o poschodie navyše. Tieto priestory slúžia ako úložný priestor pre noviny, ovládače na televíziu atď. Pre niekoho je to však priestor na zhromažďovanie zbytočných vecí.

Toto je naozaj na preferenciu každého, ako chce konferenčný stolík využívať a čo sa každému páči. Avšak odporúčam premyslieť, či ste tip zhromažďovací alebo nie, ak áno, nekupujte si stolík s úložným priestorom.

Tip na konferenčný stolík s úložným priestorom:

Konferenčný stolík, dub sonoma, BERNARDO

Obr.: Konferenčný stolík, dub sonoma, BERNARDO

Design

Často sa stáva, že kupujete konferenčný stolík ako samotný kus, nie ako súčasť súpravy nábytku. Preto je treba myslieť na to, aký štýl už v miestnosti máte, aby ste stolík správne zladili a zapadol do dizajnu miestnosti.

Zároveň tiež bacha na to, ako veľmi bude stolík využívaný, pokiaľ máte deti alebo časté návštevy, neodporúčam kupovať si stôl so sklom. Nielen že bude neustále zapatlaný a budete ho musieť leštiť, ale aj z hľadiska bezpečnosti to nie je najlepšia voľba. Preto je potrebné aj myslieť na to, či kúpite stolík s ostrými alebo zaoblenými hranami.

Tip na designový konferenčný stolík:

Konferenčný stolík, gold chróm zlatá/čierna, ROSALO

Obr.: Konferenčný stolík, gold chróm zlatá/čierna, ROSALO

Zhrnutie na záver

Výber konferenčného stolíka nie je jednoduchý. Pri výbere hodnotíte niekoľko parametrov a to predovšetkým: výška, veľkosť odkladacej plochy, design a úložný priestor. Výber neuponáhľajte, predsa len je konferenčný stolík časť nábytku, ktorá je celkom dosť využívaná a celkom dosť vidieť.

Vybrať konferenčný stolík »

TOP produkty z kategórie Konferenčné stolíky